• Jaka miska dla psa i kota?

    Jaka miska dla psa i kota?

    Kot lub pies to często członek rodziny – pupil, powiernik, przyjaciel, o którego zdrowie dbamy i chcemy zapewnić mu wygodę i bezpieczeństwo. Pamiętamy jaką nasz Puszek lub Reksio karmę lubi. Pamiętajmy także, że ważne jest także na czym ja podajemy. Śniadanie podano na misce jaśnie pani hrabino Funiu. Wszyscy pamiętamy, że garnek emaliowany, tradycyjny i…

  • Jak zrobić przepyszne espresso/latte?

    Jak zrobić przepyszne espresso/latte?

    Każdy smakosz wie, że kawa kawie nie równa. Zagłębiając się jednak w ten temat odkryłam, że za smak kawy odpowiada znacznie więcej czynników niż tylko jej rodzaj! Dzisiaj porozmawiamy sobie o tym jakie czynniki wpływają na smak espresso, jakie filiżanki do kawy najlepiej wybrać i jak zrobić espresso aby było naprawdę smaczne, a dodatkowo zdradzę…

  • Jak zrobić mrożoną kawę?

    Jak zrobić mrożoną kawę?

    Czy jest wam znajome pojęcie takie jak cold brew coffee? Można to przetłumaczyć jako parzenie kawy na zimno. Brzmi absurdalnie? Ja również jeszcze jakiś czas temu nie wyobrażałam sobie, że mogę zrobić mój ulubiony napój bez gorącej wody. Do przygotowania kawy cold brew potrzebna będzie mielona kawa. Podobno najsmaczniejsza jest kawa grubo lub średniomielona. Kawa…

  • Jak zrobić domowy majonez?

    Jak zrobić domowy majonez?

    Majonez to kremowa masa, która jest doskonałym uzupełnieniem do bardzo wielu dań! Do jajek, do sałatek, do sosów… Jeżeli planujesz w najbliższym czasie wykorzystywanie większej ilości majonezu, możesz spokojnie przygotować własny, domowy majonez, którego termin ważności to około kilkunastu dni. Ręcznie robiony majonez ma bardzo wyjątkowy i  niepowtarzalny smak. Przepis na majonez Składniki 350 ml…

  • Jakie jest najlepsze naczynie do zapiekania?

    Jakie jest najlepsze naczynie do zapiekania?

    Zapiekanki, lasagne, pieczenie czy warzywa w aromatycznym sosie – wszystkie te dania wymagają odpowiedniego naczynia do zapiekania. Wybór zależy od rodzaju potrawy, jaką najczęściej przygotowujesz, oraz Twoich preferencji dotyczących materiału i wielkości. Poniżej przedstawiamy najpopularniejsze rodzaje naczyń do zapiekania, by pomóc Ci wybrać to najlepsze. Naczynia żaroodporne – uniwersalne i trwałe Brytfanny emaliowane i ceramiczne…

  • Naczynia emaliowane do kuchni – poznaj ich zalety

    Naczynia emaliowane do kuchni – poznaj ich zalety

    Naczynia emaliowane to klasyka, która wraca do łask w nowoczesnych kuchniach. Ich wyjątkowe właściwości sprawiają, że są nie tylko praktyczne, ale także estetyczne i trwałe. Wybierane zarówno przez miłośników tradycyjnego gotowania, jak i tych, którzy szukają zdrowych i ekologicznych rozwiązań, naczynia emaliowane mogą być doskonałym dodatkiem do każdej kuchni. Dlaczego warto wybrać naczynia emaliowane? Estetyka…

Follow Me On Instagram

@WillamSmith

This is how it all started…

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas sed fringilla velit, eget pulvinar lacus. Nulla risus nunc, accumsan eget eros eu, finibus efficitur leo. Fusce eget vehicula est, ac auctor augue. Praesent tincidunt non nulla eu aliquet. Mauris libero nisl, pellentesque et consectetur vitae, pulvinar eget massa. Quisque non pharetra ex. Nam quis ipsum luctus, consectetur elit nec, interdum justo. Vivamus ac cursus purus. Pellentesque in justo mauris. Vivamus vitae imperdiet nisl. Ut eget leo sollicitudin, rutrum est id, sagittis turpis.

Quisque iaculis rhoncus sem et elementum. Nullam non ante consequat, aliquet sapien at, tincidunt elit. Aliquam pharetra lobortis lorem, ac scelerisque metus pretium quis. Maecenas vitae dui vel tellus viverra tincidunt in et quam. Aliquam sed urna id lacus tempor mollis vel nec nisi. Phasellus sed urna nec ligula egestas accumsan sed eu ante. Mauris sit amet nisi lorem. Curabitur feugiat ante sed eros tincidunt, ac facilisis enim iaculis. Nulla sodales ac lectus sit amet dictum. In volutpat urna vel leo egestas sagittis. Praesent ornare vulputate massa, non bibendum libero egestas in. Suspendisse semper, ante et faucibus aliquam, risus ligula bibendum eros, id varius lacus eros nec leo. Sed sit amet nibh in lorem ornare congue. Mauris nec massa auctor, interdum erat vitae, tristique tortor. Aliquam accumsan nec velit ut volutpat.

William Smith

Writer & Journalist